Muziek door het hele huis? Zo doet u dat - RECO Smart Home

T: 06-39 180 188

Gepubliceerd op: 23 jun 2023

Door: remcocordier@gmail.com

Muziek door het hele huis? Zo doet u dat

Home Blogs Muziek door het hele huis? Zo doet u dat

Gepubliceerd op: 23 jun 2023

Door: remcocordier@gmail.com

Muziek door het hele huis? Zo doet u dat

Home Blogs Muziek door het hele huis? Zo doet u dat

In een smart home kunnen draadloze speakers die zorgen voor  muziek in huis natuurlijk niet ontbreken. Slimme draadloze speakers die gekoppeld zijn met multiroom speakers of andere luidsprekers maken het mogelijk om door het hele huis dezelfde muziek af te spelen. Maar wat is een draadloze speaker precies en hoe zorgt deze voor muziek in verschillende ruimtes van het huis? Wij vertellen het u graag in dit blog.

Muziek in huis met een draadloze speaker

Muziek streamen vanaf uw mobiele telefoon, tablet of laptop gaat eenvoudig via een slimme, draadloze speaker. Deze speakers worden ook wel smart speakers genoemd. Een slimme speaker is eigenlijk niets anders dan een traditionele speaker, alleen dan met een ingebouwde spraakassistent. Dit maakt het mogelijk om een slimme speaker te bedienen met uw stem.

Via slimme speakers luistert u uiteraard naar muziek. Maar daarnaast heeft een slimme speaker nog twee grote voordelen, namelijk:

Een slimme speaker bedient u met uw stem

Door de microfoon en de spraakassistent die in de speaker zitten, bedient u de speaker eenvoudig met uw stem. De meest voorkomende spraakassistenten bij slimme speakers zijn Google Assistant, Siri en Alexa. Door deze spraakassistenten is het mogelijk om instructies te geven aan de slimme speaker terwijl de muziek door uw hele huis klinkt. Zo kunt u bijvoorbeeld doorgaan naar het volgende nummer, de muziek pauzeren of het volume aanpassen.

Daarnaast is het ook mogelijk om meer informatie op te vragen via het internet door middel van de spraakbesturing. Denk hierbij aan het nieuws, het weer of een route naar een bepaalde bestemming.

Een slimme speaker werkt samen met andere slimme apparaten

Niet alleen zorgt een slimme speaker voor muziek door het hele huis, ook is deze in staat om samen te werken met andere slimme apparaten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de lampen in een ruimte in- of uit te schakelen door middel van een spraakcommando. Maar ook het aan- of uitzetten van de thermostaat, het inschakelen van de robotstofzuiger en het toevoegen van een afspraak in de agenda behoort tot de mogelijkheden.

Omdat deze slimme, draadloze speakers in de meeste gevallen verbonden zijn met het wifi-netwerk, is het mogelijk om meerdere speakers te koppelen. Verbindt u meerdere slimme speakers met elkaar en staan deze in verschillende ruimtes? Dan hebben we het over multiroom audio.

Het grote voordeel van een slimme speaker die is gekoppeld met verschillende slimme apparaten is dat de speaker hierdoor een soort van centraal punt wordt. Vanuit dit centrale punt, de slimme speaker dus, vraagt u eenvoudig informatie op en laat u slimme apparaten acties uitvoeren via een spraakcommando.

Soorten draadloze, slimme speakers

Wilt u meer muziek in huis, maar weet u niet welke draadloze, slimme speaker u het beste kunt kiezen? Wij vertellen u graag over de verschillende soorten slimme speakers. Zo zijn er slimme, draadloze speakers speciaal voor buitenshuis en zijn er speakers die binnenshuis zorgen voor onder andere muziek.

De slimme speakers die geschikt zijn voor het gebruik binnenshuis bevatten over het algemeen meer functies. Speakers voor buitenshuis beschikken vaak over een afgesloten en waterdichte behuizing en een aantal basisfuncties, terwijl speakers voor binnenshuis vaak over een aantrekkelijker design beschikken en meerdere functies bevatten. Daarnaast zijn deze slimme speakers ook vaak wat groter én beschikken ze over extra streamingfuncties zoals het koppelen van een soundbar en andere speakers. In dit geval praten we over multiroom audio.

Is muziek door het hele huis niet genoeg en wilt u meer? In dat geval zijn er ook slimme speakers die geschikt zijn voor uw home theater.

Meer weten over slimme speakers?

Bent u op zoek naar een goede draadloze speaker die kan zorgen voor muziek in huis? Of wilt u meer weten over een specifieke slimme speaker of multiroom audio? Neem dan gerust contact met ons op. Met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van huisautomatisering en audio adviseren wij u graag over de mogelijkheden op het gebied van slimme speakers.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Wil je meer weten over smart home solutions? Of ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Neem contact op
Tags
AudioHomeSmart
Datum
23 jun 2023
Zo krijgt u thuis bioscoopgeluid

Zo krijgt u thuis bioscoopgeluid

AudioHome
23 jun 2023
Zelf een thuisbioscoop maken?

Zelf een thuisbioscoop maken?

AudioHome
23 jun 2023
De beste slimme verlichting van 2023

De beste slimme verlichting van 2023

HomeSmart
23 jun 2023
Go to Top