De beste slimme verlichting van 2023 - RECO Smart Home

T: 06-39 180 188

Gepubliceerd op: 23 jun 2023

Door: remcocordier@gmail.com

De beste slimme verlichting van 2023

Home Blogs De beste slimme verlichting van 2023

Gepubliceerd op: 23 jun 2023

Door: remcocordier@gmail.com

De beste slimme verlichting van 2023

Home Blogs De beste slimme verlichting van 2023

Slimme verlichting is vaak een van de eerste stappen naar een slim huis en is ook zeker geen onbelangrijk onderdeel. Door slimme verlichting te koppelen met andere slimme apparaten in uw woning wordt uw huis geautomatiseerd en wordt het mogelijk om de verlichting op afstand te bedienen. Wanneer het aankomt op het maken van scenes en koppelingen zijn de mogelijkheden eindeloos. Vooral wanneer u de juiste slimme verlichting koopt.

Welke slimme verlichting het beste is, hangt af van wat u wilt bereiken en welke problemen u op wilt lossen. Wilt u ervoor zorgen dat verlichting rond een bepaalde tijd aanspringt? Of wilt u voorkomen dat verlichting altijd maar blijft branden? In beide gevallen lost slimme verlichting het op.

De beste slimme verlichting kiezen: zo doet u dat

Om de beste slimme verlichting te kiezen, is het belangrijk dat u weet hoeveel slimme verlichting u nodig heeft. Heeft u een aantal lampen nodig voor een paar ruimtes? Of bent u van plan om uw hele woning in één keer te voorzien van slimme verlichting?

Wanneer u veel slimme lampen nodig hebt, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw thuisnetwerk wordt ontlast. Dit gaat eenvoudig met een smart home hub. Een hub verbindt alle slimme apparaten in uw woning met elkaar. Zo bedient u de slimme verlichting, speaker, thermostaat én robotstofzuiger met één app.

Kijk daarnaast ook naar andere functionaliteiten, zoals:

De koppeling met andere apparaten

Vooral wanneer de slimme verlichting wordt gekoppeld aan een smart home hub is het belangrijk dat de verschillende slimme apparaten kunnen worden gekoppeld aan elkaar. Is dit het geval? Dan kunnen ze communiceren met elkaar en wordt uw huis nog verder geautomatiseerd.

De mogelijkheid tot het maken van scenes

Naast het koppelen met andere slimme apparaten is het ook mogelijk om lampen zichzelf te laten automatiseren. Dit is mogelijk door scenes aan te maken. Hierdoor gebeurt er precies wat u wilt en wanneer u dit wilt.

Diverse kleuren

Vindt u het belangrijk dat alle lampen een warme, gele gloed geven? Of wilt u dit afwisselen? Slimme verlichting is er in verschillende kleuren en daarnaast zijn er ook slimme lampen die in verschillende kleuren kunnen branden.

De beste slimme verlichting: de technische aspecten

Wat voor u de beste slimme verlichting is, hangt ook af van de verschillende technische aspecten. Het is daarom verstandig om hier goed naar te kijken voordat u slimme verlichting koopt. Wij hebben een aantal belangrijke aspecten voor u op een rijtje gezet.

Helderheid

Lumen is de maatstaaf voor de hoeveelheid zichtbaar licht van een lamp. Hoe hoger het aantal lumen is, hoe helderder de lamp is. Hoeveel lumen u precies nodig heeft, hangt af van meerdere factoren. Denk hierbij aan de grootte van de ruimte, de hoogte van het plafond, het kleurenschema, het type lamp en fitting en uw wensen.

Voor een keuken is de gemiddelde lichtbehoefte bijvoorbeeld 300-400 lumen/m2, terwijl dit voor de badkamer 500-600 lumen/m2 is.

Fitting

Over het algemeen is de E27-fitting de meest voorkomende fitting. De meeste slimme verlichting passen dan ook in een E27-fitting, maar het is verstandig om dit vooraf goed te checken.

Uw smart home systeem

Slimme verlichting is in staat om te integreren met de andere slimme apparaten die onderdeel zijn van uw smart home systeem. Voor u nieuwe slimme verlichting koopt, is het slim om te kijken of ze probleemloos met elkaar kunnen worden gekoppeld. Is dit het geval? Dan kunt u scenario’s instellen om meer controle te krijgen over de verbonden slimme apparaten.

Meer weten over de beste slimme verlichting?

Het antwoord op de vraag “wat is de beste slimme verlichting van 2023” is dus afhankelijk van uw wensen, eisen en uw huidige smart home systeem. Wilt u weten welke slimme verlichting voor u de beste keuze is? Wij adviseren u hier graag in. Neem daarom gerust contact met ons op.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Wil je meer weten over smart home solutions? Of ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Neem contact op
Tags
HomeSmart
Datum
23 jun 2023
Zo krijgt u thuis bioscoopgeluid

Zo krijgt u thuis bioscoopgeluid

AudioHome
23 jun 2023
Zelf een thuisbioscoop maken?

Zelf een thuisbioscoop maken?

AudioHome
23 jun 2023
Go to Top