Draadloze intercom uitgelegd - RECO Smart Home Solutions

T: 06-39 180 188

Gepubliceerd op: 23 jun 2023

Door: remcocordier@gmail.com

Draadloze intercom uitgelegd

Home Blogs Draadloze intercom uitgelegd

Gepubliceerd op: 23 jun 2023

Door: remcocordier@gmail.com

Draadloze intercom uitgelegd

Home Blogs Draadloze intercom uitgelegd

Een draadloze intercom voor in huis is enorm handig. Het zorgt er namelijk voor dat u alles vanaf een afstandje in de gaten kunt houden en u bovendien niets mist van wat er zich afspeelt bij de voordeur of aan uw poort. Wat een draadloze intercom precies is, hoe u hierdoor kunt communiceren met bezoekers aan de deur en welke soorten en maten van een draadloze intercom bestaan? Wij vertellen het u graag in dit blog.

Een draadloze intercom voor in huis: wat is het precies?

Een draadloze intercom biedt de mogelijkheid om in huis te communiceren met een bezoeker die voor de voordeur of poort staat. Maar ook voor appartementen is de draadloze intercom een uitkomst.

Een draadloze intercom bestaat uit een binnen- en een buitenpost. De buitenpost wordt bij de voordeur of de poort bevestigd en staat in verbinding met de binnenpost. Deze hangt in uw woning. Zodra er bij de buitenpost op de deurbel wordt gedrukt, krijgt u een melding in uw appartement of woning. Via een audioverbinding of een audio- en videoverbinding kunt u vervolgens communiceren met de bezoeker die aan uw deur staat. Hierna kunt u besluiten om de bezoeker wel of geen toegang te verlenen.

De locatie van uw draadloze intercom

Woont u in een vrijstaand huis en heeft u een poort of hek voor uw oprijlaan? Dan wordt een draadloze intercom in de meeste gevallen voor de poort of het hek geplaatst. Dit is vooral een goede optie wanneer de oprijlaan de enige toegang is tot uw woning. Heeft u geen hek of poort en kan een bezoeker direct naar de voordeur lopen? Dan is het logischer om de draadloze intercom bij uw voordeur te plaatsen, net zoals bij appartementen. In een appartement is de voordeur namelijk de enige toegang tot uw woning. Drukt de bezoeker op de deurbel? Dan wordt de draadloze intercom automatisch geactiveerd en krijgt u een melding.

Een draadloze intercom voor in huis: de mogelijkheden

Er bestaan verschillende soorten intercomsystemen. Deze systemen kunnen altijd weer uitgebreid worden met extra opties. Zo zijn er draadloze intercomsystemen met een audioverbinding en een camera waardoor er ook een videoverbinding gemaakt kan worden. Ook bestaan er modulaire intercomsystemen. Deze intercomsystemen kunnen altijd uitgebreid worden. Niet alleen met meerdere binnenposten, maar ook met bijvoorbeeld een deuropener, een toegangscontrole op basis van pincode of vingerscan en een besturing op basis van de verbinding met uw mobiele telefoon.

Wilt u ook in het donker de gezichten van bezoekers kunnen herkennen? Dan is het mogelijk om een goede nachtzichtcamera toe te voegen aan uw draadloze intercom. Overigens kan de beeldkwaliteit van een draadloze intercom best uiteenlopen. Dit hangt namelijk niet alleen af van de kwaliteit van de camera, maar ook van de kwaliteit van de videoverbinding tussen de buitenpost en de binnenpost en de kwaliteit van het beeldscherm.

Het voordeel van een draadloze intercom

Het grootste voordeel van een draadloze intercom voor in huis is dat u continu in de gaten kunt houden wat er gebeurt voor uw poort, hek of voordeur. Voor een draadloze intercom hoeft u namelijk niet thuis te zijn om te weten wie er bij uw voordeur of poort staat. Daarnaast kunt u de bezoeker ook op afstand binnenlaten thuis. Handig wanneer u bijvoorbeeld iemand binnen moet laten die de huissleutel is vergeten.

Nog vragen over een draadloze intercom voor in huis?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden wanneer het gaat over een draadloze intercom voor in huis? Of wilt u meer weten over het plaatsen van een draadloze intercom bij uw appartementen? Neem dan gerust contact met ons op. Met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van huisautomatisering adviseren wij u graag over de verschillende draadloze intercomsystemen.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Wil je meer weten over smart home solutions? Of ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Neem contact op
Tags
HomeSecuritySmart
Datum
23 jun 2023
Zo krijgt u thuis bioscoopgeluid

Zo krijgt u thuis bioscoopgeluid

AudioHome
23 jun 2023
Zelf een thuisbioscoop maken?

Zelf een thuisbioscoop maken?

AudioHome
23 jun 2023
De beste slimme verlichting van 2023

De beste slimme verlichting van 2023

HomeSmart
23 jun 2023
Go to Top