De beste wifi- en IP-camera’s voor thuis – RECO Smart Home

T: 06-39 180 188

Gepubliceerd op: 23 jun 2023

Door: remcocordier@gmail.com

De beste wifi- en IP-camera’s voor thuis

Home Blogs De beste wifi- en IP-camera’s voor thuis

Gepubliceerd op: 23 jun 2023

Door: remcocordier@gmail.com

De beste wifi- en IP-camera’s voor thuis

Home Blogs De beste wifi- en IP-camera’s voor thuis

Beveiligingscamera’s zijn er in verschillende soorten, maten en prijsklassen. Maar wat zijn de beste wifi camera’s en IP-camera’s? Waar beschikt een goede wifi camera of IP-camera over? En is het ook daadwerkelijk de beste wifi camera of IP-camera voor uw woning? In dit blog vertellen wij u graag meer over de verschillen tussen wifi camera’s en IP-camera’s en waar u op kunt letten tijdens uw zoektocht.

Het verschil tussen een wifi camera en een IP-camera is eigenlijk minimaal. Beide zijn namelijk beveiligingscamera’s die ervoor zorgen dat uw woning wordt beveiligd. Het enige verschil is dat een IP-camera verbinding kan maken met het IP-netwerk via een UTP-kabel, een netwerkkabel of via wifi en een wifi camera alleen verbinding kan maken met IP-netwerk via de wifi. Een wifi camera is dus ook een IP-camera, maar dan met een draadloze verbinding.

Hoe werkt een wifi camera of IP-camera?

Een wifi camera of IP-camera maakt gebruik van het internetprotocol. Het beeld en geluid wat de camera opneemt wordt omgezet naar digitale gegevens en verzonden via het internet. Hierdoor kunnen de beelden overal ter wereld bekeken worden. Ook op uw computer, smartphone of tablet.

Omdat het beeld en geluid van een wifi camera of IP-camera worden omgezet naar digitale gegevens, worden deze opgeslagen in uw netwerk. Dit maakt het mogelijk om beelden terug te kijken wanneer u dit wenst. Daarnaast is het ook mogelijk om de videobeelden van een wifi camera of IP-camera direct door te sturen naar een alarmcentrale of deze te laten scannen door een analysemethode die bij verdachte situaties alarm slaat.

De beste wifi camera’s en IP-camera’s

Wat de beste wifi camera’s en IP-camera’s zijn, is afhankelijk van de wensen die u heeft. Hoe groot moet het bereik van de camera bijvoorbeeld zijn? Ook zit er een verschil tussen de beste wifi camera en IP-camera voor binnen en buiten. Daarnaast spelen zaken als de beeldkwaliteit, opslagmogelijkheden en de zendmethode ook mee wanneer het gaat om de beste wifi camera’s en IP-camera’s voor uw woning.

Om te bepalen wat de beste wifi camera of IP-camera voor u is, is het dus belangrijk om te kijken naar het gebruik en het doel ervan.

Beeldkwaliteit

Hoe hoger de resolutie van de camera is, hoe scherper het beeld wordt opgenomen. Wordt een camera gebruikt ter beveiliging van inbraak? Dan is een hoge resolutie handig. Daarnaast zorgt een functie als nachtzicht ervoor dat een camera ook ’s nachts of bij weinig licht beelden opneemt met een heldere kwaliteit.

Zendmethode

De meeste IP-camera’s hebben een LAN-kabel waarmee ze zijn verbonden met het netwerk. Vanwege deze verbinding, moet de server van het netwerk altijd in de buurt zijn van de camera.

Een wifi camera werkt via een draadloze WLAN-verbinding. Dit wil zeggen dat de camera ook te verplaatsen is.

Opslagmogelijkheden

Om video’s die uw wifi camera of IP-camera maakt op te slaan, heeft u voldoende opslagruimte nodig. Hoe groter de opslagruimte is, hoe meer video’s opgeslagen kunnen worden zonder oude beelden te overschrijven. De meeste wifi camera’s en IP-camera’s bewaren de beelden daarom vaak op de computer van een extern netwerk. Deze heeft namelijk meer opslagcapaciteit dan de interne opslag van een camera.

Warmteregistratie

Naast gewoon beeld opnemen, kunnen sommige beveiligingscamera’s ook thermisch beeld zien. Het voordeel hiervan is dat er geen licht wordt geregistreerd, maar (lichaams)temperatuur. Vooral bij buitenbeveiliging is dit een groot voordeel. Een camera met warmteregistratie reageert namelijk alleen op warmte en niet op beweging, wat zorgt voor minder foutmeldingen.

De beste wifi camera’s en IP-camera’s: welke is geschikt voor u?

Er zijn dus verschillende soorten camera’s. Welke camera het beste is, is volledig afhankelijk van uw voorkeuren. Wilt u voornamelijk het terrein rondom uw woning beveiligen en bent u op zoek naar de beste wifi camera of IP-camera voor buiten? Of gaat het om verschillende ruimtes binnen uw woning en bent u dus op zoek naar de beste wifi camera of IP-camera voor binnen? En wat vindt u hierin belangrijk? Heldere kwaliteit van het opgenomen videomateriaal of een functie als warmteregistratie of nachtzicht?

Tijdens uw zoektocht naar de beste wifi camera’s en IP-camera’s is het belangrijk om het doel van de camera in gedachte te houden. Vindt u het lastig om te bepalen wat de beste keuze is voor uw woning? Of bent u simpelweg benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van videobeveiliging? Neem dan contact met ons op. Met ruim 20 jaar aan ervaring op het gebied van audio, video en huisautomatisering geeft RECO Smart Home Solutions u graag een persoonlijk en passend advies.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Wil je meer weten over smart home solutions? Of ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Neem contact op
Tags
HomeSecuritySmart
Datum
23 jun 2023
Zo krijgt u thuis bioscoopgeluid

Zo krijgt u thuis bioscoopgeluid

AudioHome
23 jun 2023
Zelf een thuisbioscoop maken?

Zelf een thuisbioscoop maken?

AudioHome
23 jun 2023
De beste slimme verlichting van 2023

De beste slimme verlichting van 2023

HomeSmart
23 jun 2023
Go to Top