De beste domotica systemen in 2023 - RECO Smart Home

T: 06-39 180 188

Gepubliceerd op: 21 mrt 2023

Door: remcocordier@gmail.com

De beste domotica systemen in 2023

Home Blogs De beste domotica systemen in 2023

Gepubliceerd op: 21 mrt 2023

Door: remcocordier@gmail.com

De beste domotica systemen in 2023

Home Blogs De beste domotica systemen in 2023

Wanneer u besluit om een domotica systeem aan te schaffen wilt u natuurlijk wel direct een van de beste systemen in huis halen, zodat u zeker weet dat deze voldoet aan al uw verwachtingen. Hoewel iedereen domotica systemen anders ervaart, hebben wij een aantal goede domotica systemen op een rijtje gezet. 

Wat is een domotica systeem?

Om te kunnen vertellen wat de beste domotica systemen van 2023 zijn, beginnen we bij het begin. Wat is precies een domotica systeem? Domotica is een verzamelnaam voor verschillende slimme apparaten die u helpen bij het automatiseren van alledaagse taken. Door bijvoorbeeld tijdschema’s of commando’s in te stellen met domotica, maakt u uw huis slim. Met een domotica systeem koppelt u alle slimme apparaten aan elkaar zodat deze met elkaar kunnen samenwerken.

Door een domotica systeem wordt het dus ook mogelijk om al deze slimme apparaten vanaf één app, touchscreen of afstandsbediening te bedienen. Om er zeker van te zijn dat al uw slimme apparaten gekoppeld kunnen worden aan uw domotica systeem is het belangrijk dat u voor de aankoop kijkt of het domotica systeem compatibel is met al uw slimme apparaten. Een van de beste domotica systemen voor u blijft natuurlijk een systeem dat compatibel is met zoveel mogelijk apparaten.

De beste domotica systemen

Er is een hoop keuze op het gebied van domotica systemen. Wij hebben er daarom een aantal voor u op een rijtje gezet. Grote kans dat voor u ‘de beste’ wel tussen een van deze domotica systemen staat.

  • Apple Homekit
    De Apple Homekit is een domotica systeem dat werkt met diverse producten van Apple, maar ook van andere merken. Zo is het mogelijk om met Apple Homekit thermostaten in uw woning te bedienen en werkt dit systeem ook prima met lampen van Philips Hue. Het is optioneel om Apple Homekit te koppelen aan Apple TV of de Apple HomePod. De Homekit van Apple werkt namelijk prima via de app op uw telefoon.Een ander voordeel van Apple Homekit: uw gegevens zijn altijd veilig. Verkeer van de Apple Homekit is namelijk volledig versleuteld.
  • Google Nest
    Google Nest is misschien wel een van de bekendste domotica systemen van dit moment. Dit systeem ondersteunt veel verschillende protocollen en apps. Ook is het eenvoudig te bedienen vanuit een basistation: het touchscreen. Geen zorgen, u hoeft niet altijd naar het touchscreen te lopen wanneer u iets wilt doen. Google Nest werkt namelijk ook met spraakbesturing.
  • Homey
    Het domotica systeem van Athom, Homey, is een systeem waarmee uw huis eenvoudig kan worden aangestuurd via een basisstation. Verschillende slimme apparaten van verschillende merken kunnen hierdoor met elkaar samenwerken. De Athom Homey werkt met Flows. Dit is te vergelijken met IFTT: If This, Then That. Wat het betekent? Dat een bepaalde gebeurtenis een andere actie in gang zet. Deze Flows zijn in te schakelen via de app van de gekoppelde apparaten. Omdat de Athom Homey geen ingebouwde microfoon heeft is het niet mogelijk om direct via de Homey spraakcommando’s te gebruiken.
  • Fibaro Home Center
    Met de Fibaro Home Center zijn veel verschillende slimme apparaten eenvoudig te bedienen door middel van een app en de spraakbesturing van Siri, Alexa en Google Assistant. Door het bereik van maximaal 150 meter in open veld is het mogelijk om onder andere de lampen, de thermostaat en andere slimme apparaten van een afstand te bedienen. De Fibaro Home Center werkt met alle sensoren die het Z-wave-protocol ondersteunen.
  • HomeWizard
    De HomeWizard is een fijn, centraal punt voor smart homes. Het is mogelijk om meerdere slimme apparaten met de HomeWizard te koppelen en hij is eenvoudig met een afstandsbediening te bedienen. Het voordeel van de HomeWizard is dat deze het energieverbruik in uw woning overzichtelijk in beeld brengt. Door de vooraf ingestelde schema’s met bijbehorende slimme producten en apps worden producten eenvoudig in- en uitgeschakeld.
  • KlikAanKlikUit
    Het KlikAanKlikUit Octopus Internet Control Station ICS-2000 bestuurt tot wel 200 verschillende apparaten op afstand én draadloos. Van slimme lampen tot en met het beveiligingssysteem: er kan veel op worden aangesloten. Het bereik van KlikAanKlikUit gaat tot maximaal 70 meter in open veld en er kunnen maximaal zes mobiele telefoons of tablets worden gekoppeld aan dit systeem.
  • Busch Free@home
    Ook de Busch Free@home is een prima domotica systeem waarmee alles in huis eenvoudig kan worden aangestuurd vanaf een touchscreen aan de wand, maar ook vanaf een mobiele telefoon. Dit systeem is aan te sluiten via de router op het netwerk en werkt ook met spraakbesturing.
  • Somfy TaHoma Box
    De Somfy TaHoma Box is te besturen vanaf een mobiele telefoon of tablet en kan tot honderd verschillende slimme apparaten aansturen. Het maakt hierbij niet uit of u thuis bent of niet: met de Somfy TaHoma Box kunt u vanaf iedere locatie uw apparaten aan- en uitzetten. Ook is het mogelijk om tijdschema’s in te stellen voor het aan- en uitschakelen van apparaten.
  • Loxone Smart Home
    Met het domotica systeem van Loxone is het mogelijk om alle slimme apparaten in huis vanaf een mobiele telefoon of tablet te besturen. Eventuele nieuwe componenten kunnen los worden toegevoegd om ze zo te koppelen met EnOcean en 1-Wiresystemen. Ook is het mogelijk om dit systeem te koppelen met een KNX-systeem.
  • Control4
    Control4 is een domotica systeem met veel mogelijkheden. Dit platform werkt namelijk met meer dan 10.000 apparaten. Daarnaast is het eenvoudig om uit te breiden. Zo kunt u beginnen met alleen een zender en ontvanger en is het mogelijk om hier later bijvoorbeeld nog video en besturing via een touchscreen aan toe te voegen. De besturing gaat via uw eigen mobiele telefoon of tablet, door middel van een app of via spraakbesturing. Overigens maakt Control4 gebruik van een beveiligd signaal, waardoor al uw gegevens veilig zijn én blijven.

Meer weten over de beste domotica systemen?

Zoals u ziet zijn er een hoop verschillende domotica systemen. Welk systeem voor u het beste werkt, is volledig afhankelijk van uw wensen. Geeft u de voorkeur aan spraakbesturing of heeft u liever een touchscreen aan de wand? En met welke slimme apparaten wilt u het domotica systeem koppelen?

Bent u benieuwd welke van de bovenstaande domotica systemen het beste aansluit op uw wensen en woonsituatie? Neem dan contact met ons op. Met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van audio, video en huisautomatisering vertellen wij u graag meer over de verschillende mogelijkheden. Daarnaast geven wij u graag een persoonlijk advies.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Wil je meer weten over smart home solutions? Of ben je op zoek naar persoonlijk advies?

Neem contact op
Tags
HomeSmart
Datum
21 mrt 2023
Zo krijgt u thuis bioscoopgeluid

Zo krijgt u thuis bioscoopgeluid

AudioHome
23 jun 2023
Zelf een thuisbioscoop maken?

Zelf een thuisbioscoop maken?

AudioHome
23 jun 2023
De beste slimme verlichting van 2023

De beste slimme verlichting van 2023

HomeSmart
23 jun 2023
Go to Top